Ensimmäisen kerran oli uramamman pannulla lammasta, ja pieni pelko kokinhatussa, maistuuko lammas villalta. Ei maistunut, vaan hyvältä. Maku-lehden resepti toimi täydellisesti, tosin paistoajan kanssa saa olla tarkkana, jos ei käytä mittaria. Aavistuksen vähempikin kypsyys olisi riittänyt.

Marinoidut lampaanfileet

7 kpl lampaanfileitä

Marinadi

2 shalottisipulia
4 valkosipulinkynttä
4 rkl soijakastiketta
2 rkl hunajaa
mustapippuria myllystä
2 dl oliiviöljyä
1,5 dl tuoretta basilikaa ja oreganoa silputtuna

Paistamiseen voita ja oliiviöljyä

Sekoita marinadi, kierittele fileet marinadissa ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Ota fileet huoneenlämpöön 30 min ennen paistamista. Pyyhi marinadi lihan pinnasta. Ota pinta pannulla voi-öljyseoksessa. Uunissa 150-175 astetta (kiertoilma) noin 30 minuuttia. (Alkuperäisen ohjeen mukaan 125 astetta, kunnes lihalämpömittari näyttää 65-75 astetta). Anna lihan levähtää hetki ennen leikkaamista.

Valkosipulikermaperunat

750 g pakastevalkosipuliperunoita, 1 valkosipulinkynsi silppuna, 2,5 dl ruokakermaa

Tumma hunajakastike

1 tlk demi-glacea
(2 rkl silputtua basilikaa ja oreganoa)
2 tl hunajaa

Valkosipulikasvikset

marinadista sipuli-valkosipulisilppua, marinadilientä
1 pss big wok - kasviksia

Lisäksi karpalohyytelöä.