Alkuperäinen ohje on Maku-lehden nettisivuilta, pohjan kohdalla vedin mutkat suoraksi ja suunnistin pakastealtaalle. Täyte meni hiukan soveltaen. Todella maukasta ja mehukasta!

887649.jpg

1 pkt ruisperunataikinaa

Täyte

1 l kanttarelleja
1 rkl öljyä
½ purjoa
100 g kylmäsavukirjolohta
½ punaista paprikaa
2 dl juustoraastetta (Mustaleimaa ja Luostaria)
3 munaa
2 dl ruokakermaa
½ tl mustapippuria
½ tl suolaa
1 tl timjamia

Esikypsennä pohjaa 200 asteessa n. 10 min.
Puhdista sienet, laita pannulle ja anna nesteen haihtua. Lisää öljy ja purjorenkaat. Kääntele pannulla hetken ja anna jäähtyä. Raasta juustot.
Suikaloi kala ja paprika. Sekoita keskenään jäähtynyt sieni-purjoseos, kalapalat ja juustoraaste.
Riko kulhoon munat ja sekoita joukkoon kerma ja mausteet.
Levitä piirakkapohjalle täyte, asettele pinnalle paprikasuikaleet/-renkaat ja kaada päälle muna-kermaseos. Paista 200 asteessa 30-40 min eli kunnes täyte hyytyy.