Pohjana on ohje, jolla olen tehnyt aiemminkin, mutta aineksiahan voi vaihdella loputtomasti. Eilen tein vehnä- ja ruisjauhoista, spelttihiutaleista, lisäksi vaihdoin mantelin hasselpähkinään ja rusinat kuivattuihin puolukoihin. Puolukat olivat ihanan kirpakka kontrasti siirapin makeudelle. Seuraavaksi voisin kokeilla vaikka näin:

2,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl ruisjauhoja
2 dl spelttihiutaleita
½ tl suolaa
1 dl hasselpähkinärouhetta
1 dl kuivattua puolukkaa
½ l piimää
1 tl soodaa
vajaa 1 dl siirappia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita piimä, siirappi ja sooda keskenään. Yhdistä ainekset ja kaada voideltuun 1,5 l vuokaan. Paista 175 / 1,5 h uunin alaosassa. Peitä tarvittaessa foliolla, jos pinta tummuu liikaa. Kumoa ritilälle ja anna levätä pyyhkeeseen käärittynä vähintään 5 h.