Pakotin itseni löytämään Italia-keittokirjasta jotain kokattavaa. Kirja on iso ja kuvat hienoja, mutta raaka-aineet aika pitkälti saavuttamattomissa näillä leveysasteilla. Ihan yhtenään ei tule vastaan kaupan kalatiskissä esim. ankeriaita... Lisäksi tarkempi reseptien tarkastelu paljasti käännöksen surkeaksi ja resepteissä oli joitakin epäjohdonmukaisuuksia. Joutaa kirppispöydälle mokoma opus.

No, löytyi sieltä sentään toteuttamiskelpoinenkin ohje, ohessa hieman summamutikkaisena versiona

2 porkkanaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
3 sellerinvartta
oliiviöljyä
valkoviiniä
1 tlk tomaattimurskaa
ripaus sokeria
hiukan kasvisliemijauhetta tai suolaa

2 pienehköä munakoisoa
parmesaaniraastetta
iso pallo buffalomozzarellaa
tuoretta basilikaa

Leikkaa porkkana tikuiksi, silppua sipulit ja viipaloi sellerinvarret. Kuullota kasviksia öljyssä 15 minuuttia, lisää loraus (noin desin verran) valkoviiniä ja hauduttele kunnes neste haihtuu. Lisää tomaattimurska ja tarvittaessa vettä. Hieman sokeria taittamaan happoja ja luomukasvislliemijauhetta mausteeksi. Suolakin käy. Anna hautua noin tunnin verran.

Viipaloi munakoisot ja ripottele pinnalle suolaa. Taputtele itkeneet munakoisot kuiviksi talouspaperilla ja paista öljyssä pannulla .Raasta parmesaani ja viipaloi mozzarella. Laita tomaattikastike uunivuokaan ja ala rakentaa kastikkeen päälle torneja. Laita munakoisoviipaleen päälle parmesaaniraastetta, mozzarellaviipale ja basilikanlehti, toista pari kertaa ja päällimmäisen munakoisoviipaleen päälle pelkkä parmesaani. Yhteen torniin tulee 3-4 viipaletta munakoisoa. Anna hautua uunissa 175 asteessa noin tunnin. 

Lisukkeeksi riittäisi tuore leipä, jolla kaapia kastikkeet lautaselta. Tällä kertaa kuitenkin vedimme vähän raskaammalla kaavalla ja lapsukaisia miellyttäen eli täysjyväpastaa ja sitruunaisia broilerinfileepihvejä.  Broiskut saivat lämmetä sitruunamehu-oliiviöljy-suola-pippuri-basilikakylvyssä ja päätyivät pannun kautta puoleksi tunniksi uuniin.