Jostain olen bongannut tällaisen ohjeen, jota chachoukaksi väitetään. Google löysi ruuasta erilaisia kasvisversioita, ja resepteihin kuuluu usein kananmuna (lisätään loppuvaiheessa ruokaan kypsymään). Ruoka lienee alkuperältään Välimeren etelärannoilta, Marokko-Tunisia - suunnalta.
Tässä oma viritykseni, herkullista kesäruokaa vaalean leivän kanssa:
2 rkl seesamiöljyä
1 sipuli
1 punainen paprika
1 kesäkurpitsa
3 keitettyä perunaa
450 g maustamattomia broilerinfileesuikaleita
1 pss vihreitä papuja
tuoretta inkivääriä
kanelia
suolaa, mustapippuria
500 g paseerattua tomaattia
1,5 dl chilikastiketta
1 rkl siirappia
Kuullota sipuleita öljyssä wokissa, lisää kaneli, inkivääri ja paprikat. Hauduta n. 5 min sekoitellen. Lisää broilerisuikaleet, hauduta 10 minuuttia. Lisää tomaattimurska, chilikastike ja loraus siirappia, anna hautua 10 minuuttia. Lisää lopuksi perunat, kesäkurpitsa ja pavut, ja hauduta kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kommentit