Jostain olen bongannut tällaisen ohjeen, jota chachoukaksi väitetään. Google löysi ruuasta erilaisia kasvisversioita, ja resepteihin kuuluu usein kananmuna (lisätään loppuvaiheessa ruokaan kypsymään). Ruoka lienee alkuperältään Välimeren etelärannoilta, Marokko-Tunisia - suunnalta.

Tässä oma viritykseni, herkullista kesäruokaa vaalean leivän kanssa:

2 rkl seesamiöljyä
1 sipuli
1 punainen paprika
1 kesäkurpitsa
3 keitettyä perunaa
450 g maustamattomia broilerinfileesuikaleita
1 pss vihreitä papuja
tuoretta inkivääriä
kanelia
suolaa, mustapippuria
500 g paseerattua tomaattia
1,5 dl chilikastiketta
1 rkl siirappia

Kuullota sipuleita öljyssä wokissa, lisää kaneli, inkivääri ja paprikat. Hauduta n. 5 min sekoitellen. Lisää broilerisuikaleet, hauduta 10 minuuttia. Lisää tomaattimurska, chilikastike ja loraus siirappia, anna hautua 10 minuuttia. Lisää lopuksi perunat, kesäkurpitsa ja pavut, ja hauduta kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla.