500 g maa-artisokkia
1 shalottisipuli
2 dl risottoriisiä
kanalientä
artisokkien keitinvettä
suolaa tarvittaessa
iso kourallinen (tai kaksi) gruyere-juustoraastetta

Kuori, paloittele ja keitä maa-artisokat. Ota keitinvesi talteen ja soseuta artisokat osaan keitinvedestä. Huuhtele riisi. Silppua sipuli ja kuullota kattilassa oliiviöljyssä, lisää riisi kuullottumaan. Kun riisi alkaa muuttua läpikuultavaksi, ala lisätä nestettä. Lisää tarpeen mukaan (taisi mennä puoli litraa yhteensä), kunnes riisi on al dente. Lisää maa-artisokkasose (kaikki tai vähemmän, maun mukaan) sekä juustoraaste.

Nesteestä osan voi korvata valkoviinillä, tällä kertaa halusin pitää maa-artisokan hienon maun "puhtaana". Samasta syystä valitsin juustoksi gruyeren enkä parmesaania.