Tämä ohje ei ole niille, jotka arvostavat kalan omaa makua. En tiedä mistä olen tämän aikoinaan bongannut, mutta ihan toimiva kombinaatio.

 

400 g siikafileetä

1-2 dl kevytmajoneesia

3 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa

2 rkl hienonnettua persiljaa

1 keltuainen

½ tl karkeaa suolaa

ripaus valkopippuria

1 valkosipulinkynsi

Kasvispeti:

1 pieni munakoiso

1 pieni kesäkurpitsa

2 punaista suippopaprikaa

3 valkosipulinkynttä

suolaa, pippuria

2 rkl oliiviöljyä

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Leikkaa kasvikset samankokoisiksi paloiksi uunipannulle. Ripottele päälle suolaa, pippuria ja öljyä. Kypsennä 200 / 30 min. Sekoita kerran.

Valmista kala. Hienonna yrtit karkean suolan kanssa. Sekoita yrttisilppu majoneesiin, lisää keltuainen, ripaus valkopippuria ja puserrettu valkosipulinkynsi. Mausta kalafileet suolalla ja pippurilla ja pane uunipannulle nahkapuoli alaspäin. Voit kypsentää kalat samalla pannulla kasvisten kanssa. Jaa yrttitahna fileille ja kypsennä 200 / 10-12 min kunnes tahna on saanut hieman väriä ja kala on juuri ja juuri kypsää.