Kaapista löytyi risottoriisiä, mutta ei valkoviiniä (eikä juuri muutakaan mökillä vietetyn viikonlopun jälkeen). Löytyi sentään kantarellifondia, sipulia ja parmesaania sekä thaimaalaista (!!!) sherryä, joten kyllä niistä risotto syntyi.

1 pieni sipuli silputtuna
muutama desi risottoriisiä
loraus sherryä
noin litra kantarellifondista tehtyä lientä (käytin 1 rkl / 0,5 l) 
pari kourallista parmesaaniraastetta
mustapippuria myllystä, suolaa tarvittaessa

Kuullota sipulia hetki öljyssä, lisää riisi kuullottumaan. Ala lisätä nestettä, ensin meni vapaalla kädellä sherryä ja sitten jatkui liemellä. Lisäile nestettä vähitellen tarpeen mukaan, kunnes riisi al dente. Sitten sekaan juustoraaste ja mustapippuri, et voilá!

Tänä syksynä olen siis oppinut tekemään risottoa!